Вестминстерски мост: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
(нс)
 
Нема опис на уредувањето
Вестминстерскиот мост (англиски: Westminster Bridge) е мост кој се наоѓа во Лондон, на реката Темза, спојувајќи ги Вестминстер и Лембет.
 
Денешниот мост бил изграден во 1862 година на местото на друг дрвен мост кој датирал од 1750 година. Вестминстерскиот мост е еден од најстарите мостови во Лондон. Неговата должина изнсува 252 метри, а е широк 25,5 метри.
 
Во непосредна близина на мостот се наоѓа Вестминстерска палата.