Разлика помеѓу преработките на „Контексно слободна граматика“

нема опис на уредувањето
 
Ако за одредени стрингови постои повеќе од едно парсирачко дрво тогаш граматиката се нарекува ambiguous grammar. Таквите граматики најчесто тешко се парсираат затоа што парсерот не може секогаш да одлучи кое граматичко правило да го употреби.
 
 
== Референци ==
 
Michael Sipser (1997). Introduction to the Theory of Computation. PWS Publishing. ISBN 0-534-94728-X. Section 2.1: Context-Free Grammars, pp.91–101. Section 4.1.2: Decidable problems concerning context-free languages, pp.156–159. Section 5.1.1: Reductions via computation histories: pp.176–183.
^ L, BalaSundaraRaman; Ishwar.S, Sanjeeth Kumar Ravindranath (2003-08-22). "Context Free Grammar for Natural Language Constructs - An implementation for Venpa Class of Tamil Poetry". Proceedings of Tamil Internet, Chennai, 2003, 128-136, International Forum for Information Technology in Internet. Retrieved on 2006-08-24.
Анонимен корисник