Разлика помеѓу преработките на „Контексно слободна граматика“

нема опис на уредувањето
 
Не сите јазици се контексно-слободни.Добро познат пример е бројач
{a<sup>n</sup> b<sup>n</sup> c<sup>n</sup> :n &ge; 0 }
множество од стрингови што содржи број на а буквата, да има исто толку и b букви ,а исто толку и c букви.
 
228

уредувања