Википедија:Означени ревизии: Разлика помеѓу преработките

биографии на живи лица > био. на живи личности
(критериуми за проверени статии)
(биографии на живи лица > био. на живи личности)
Проверените статии треба ''задолжително'' да ги исполнуваат следниве критериуми:
#Отсуство на очигледен '''[[Википедија:Вандализам|вандализам]]''';
#Отсуство на јасен '''напад против [[Википедија:Биографии на живи лицаличности|живи лицаличности]]''';
#Отсуство на јасно '''нарушување на [[Википедија:Авторски права|авторското право]]''' — копирање на заштитени текстови без дозвола;
#Отсуство на очигледна '''[[Википедија:Неутрална гледна точка|пристрасност]]''' (Битола е ''најубавиот'' град во Македонија.)