Разлика помеѓу преработките на „ГНУ/Линукс“

Нема измена во големината ,  пред 15 години
== ГНУ/Линукс ==
 
ГНУ/Линукс е [[оперативен систем]]. Тој е брз, стабилен, безбеден и полн со можности. ГНУ/Линукс доаѓа со огромен број на апликации којкои можете да ги користите во вашата секојдневна работа.
 
Најважната работа за ГНУ/Линукс е тоа што тој е [[Слободен Софтвер]]. Ова значи дека можете да го користите за било каква намена. Можете бесплатно да правите копии од софтверот и да им ги дадете на пријателите. Можете да го погледнете изворниот код на софтверот за да видите како тој работи или пак за да поправите некои грешки. Тоа се слободите кои доаѓаат со слободниот софтвер.
Анонимен корисник