Википедија:За Википедија: Разлика помеѓу преработките

+врска до wmf:Персонал (благодарејќи му на Бојан за преводот!)
с (уште една поправка)
(+врска до wmf:Персонал (благодарејќи му на Бојан за преводот!))
 
===<big>'''Википедија успева да функционира'''</big>===
Секое јазично издание на Википедија се раководи самостојно и тоа скоро целосно преку трудот на десетици илјади неплатени волонтери. Фондацијата Викимедија има само десетина[[wmf:Персонал|мал вработениплатен персонал, вклучувајќи неколку програмери]]. Таа купува опрема, го дизајнира и применува софтверот и плаќа за мрежниот сообраќај создаден од нејзините проекти, но ги нема ресурсите за да пишува на овие проекти. Сето пишување и уредување го прават луѓе кои не добиваат пари за нивниот труд, туку само скриено внатрешно задоволство.
 
На Википедија никогаш не ѝ фалеле скептичари.