Разлика помеѓу преработките на „Александар III (појаснување)“

с
нема опис на уредувањето
с
с
*[[Александар III (Русија)]] (1845-1894), император на Русија.
*[[Александар III (Шкотска)]] (1241-1286), крал на Шкотска.
*[[Александар III Македонски]], (356 - 323 п.н.е.) прочуен [[Кралеви на Античка Македонија|Крал]] на [[Македон]]ија, [[Листа на периски кралеви|Шах на Персија]] на [[Персиска империја|Персија]] и [[Фараони|Фараон на Египет]] на [[Стар Египет|Египет]].
 
[[de:Liste der Herrscher namens Alexander]]