Разлика помеѓу преработките на „Асиметрична дигитална претплатничка линија“

с
! class="unsortable"|Верзија || class="unsortable"|Назив на стандардот|| class="unsortable"|Употребен назив || Преземање || Подигање || class="unsortable"|Одобрен во
|-
| ADSL || [[ANSI T1.413 ИзданиеIssue 2|ANSI T1.413-1998 ИзданиеIssue 2]] || ADSL || <span style="display:none">08,0</span>8,0 Мбит/сек || 1,0 Мбит/сек || 1998
|-
| ADSL || [[ITU G.992.1]] || ADSL ([[G.DMT]]) || 12,0 Мбит/сек || 1,3 Мбит/сек ||јули 1999