Разлика помеѓу преработките на „Асиметрична дигитална претплатничка линија“

с
== АДСЛ стандарди ==
{| class="wikitable sortable"
! class="unsortable"|Верзија || class="unsortable"|Назив на стандардот|| class="unsortable"|ОбиченУпотребен назив || Преземање || Подигање || class="unsortable"|Одобрен во
|-
| ADSL || [[ANSI T1.413 Издание 2|ANSI T1.413-1998 Издание 2]] || ADSL || <span style="display:none">08,0</span>8,0 Мбит/сек || 1,0 Мбит/сек || 1998