Разлика помеѓу преработките на „Владимир Картов“

Нема измена во големината ,  пред 10 години
с
Бот менува: допринос -> придонес
с (Бот менува: допринос -> придонес)
9. Државноправниот статус на Македонија во програмските документи на македонската социјалистичка група до Илинденското востание, Крушево, 1980.
10. Георги Димитров и борбата на македонскиот народ за остварување на правото на самоопределување, 1919-1949, Скопје: „Историја“, 1979.
11. Лењинов доприноспридонес постављању и решавању националног питања за време и годинама непосредно после Октобарске револуције, Бања Лука, 1979.
12. Борбата на македонскиот народ за остварување на правото на самоопределување, Скопје,1979.
 
941.847

уредувања