Разлика помеѓу преработките на „C Sharp“

Додадени 2 бајти ,  пред 11 година
с
Бот менува: креира -> создава
с (Бот Додава: yo:C Sharp (programming language))
с (Бот менува: креира -> создава)
Вредносните типови се просто множество на податоци.Вредносните типови се извлечени од System.ValueType, секогас имаат стандардна вредност и секогаш можат да се креираат и копираат. Недостатоци на вредносните типови се тоа што неможат да црпат податоци еден од друг (но можат да се поврзат) и неможат да имаат стандарден конструктор (не можат да бидат градени според некои принципи или критериуми). Примери за вредносни типови се некои од примитивните типови како што е int , float, char и System.DateTime.
 
За разлика од вредносните, референтните типови имаат претстава за референтен идентитет – секој пример на референтен тип по природа е различен од секој друг пример, дури и ако податоците на двата примери се исти. Тоа е резултирано од еднаквоста и нееднаквоста на референтните типови, Со тоа се тестира референтноста пред структурната еднаквост, пред операторите кои одговараат на тоа да бидат преоптоварени (како случајот со System.String). Во глобала, не е секогаш возможно да се креирасоздава пример на референтен тип, ниту да се копира постоечки пример или да се изврши вредносна споредба на два постоечки примери, иако посебни референтни типови можат да обезбедат такви сервиси со изложување на заеднички конструктор или со кореспондирачко поврзување (како ICloneable или IComparable). Примери за референтни типови се object (основна класа за сите други C# класи), System.String и System.Array .
 
Двата типа се растегливи со типови избрани од корисникот.
941.847

уредувања