Разлика помеѓу преработките на „Глушец (појаснување)“

Мали корекции на некои зборови
(Глушец (Маус))
 
(Мали корекции на некои зборови)
'''Глушецот''' е еден од најкорисните и најкористените периферни делови на [[компјутер|компјутерот]]от. Спаѓа во т.н. влезни уреди. Постојат 3 типови на интерфејси за поврзување на глушецот со компјутерот, и тоа: сериски (за постари компјутери), PS/2 и USB интерфејс. Сензорот за детекција на движењедвижењето на глушецот (раката на корисникот) може да биде: обичен, со топче или [[оптички]].
132

уредувања