Википедија:Рецензија: Разлика помеѓу преработките

с
ситна промена
с (+{{КвалитетНавигација}})
с (ситна промена)
{|cellpadding="2" cellspacing="5" style="width:100%; border:1px solid #BFB1A3; vertical-align:top;background-color:#fffaf5;color:#000; margin:10px 0 0 0"
|-
|style="color:#000"|{{кратенка|ВП:Р|ВП:РЕЦ}} [[Податотека:PR icon.png|лево|50п|link=]] Нашата цел е да создадеме квалитетна и веродостојна енциклопедија. Деталната проверка на содржината на статиите од повеќе уредувачи и заедничката соработка за нивното подобрување е важен чекор кон остварувањето на таа цел. Затоа овде, на '''Википедија:Рецензија''', имате прилика да добиете вредна помош и ценети мислења од многу искусни корисници во врска со некоја енциклопедиска статија. Дознајте [[#како|подолу]] како да предложите статија за рецензија.
 
Доколку сте добро запознати со [[Википедија:Начела и напатствија|начелата и напатствијата]] на Википедија, [[Правопис на македонскиот јазик|правописот]] и [[Граматика на македонскиот јазик|граматиката]] на македонскиот јазик или доколку имате познавања од темата на енциклопедиската статија, тогаш се бара Вашата помош! Одберете една статија од [[#АР|списокот на активни рецензии]] и дадете го Вашиот придонес. Ако сакате постојано да помагате со рецензирањето, ставете го Вашето име на [[/Волонтери|списокот на волонтери]].