Разлика помеѓу преработките на „Македонија на Македонците“

 
{{Цитатник|''... Ние сакаме Македонија да биде автономна, независна, слободна, Македонија на Македонците... вие ја сакате слободата на Македонија... како средство, како етапа за идно завојување и присоединување, а кај нас слободата, автономијата на Македонија е легална во основа како цел. Ете каде е големата разлика меѓу Нас - внатрешните и Вас - врховистите'' <ref name="GIB"><small>''Г. Ив. Белевъ, На госѕи у Сандански, Из живота на четить, Ил. Илинденъ, V/6 (46), София, 1933, 5-6.''</small></ref> }}
 
== Македонската емиграција ==
 
== Извори ==