Деловен план: Разлика помеѓу преработките

Одземени 4 бајти ,  пред 12 години
[непроверена преработка][непроверена преработка]
 
====Целосен менаџмент на квалитетот====
Целосниот менаџмент на квалитетот (TQM) е бизнис менаџмент стратегија која тежнее кон вметнување на сознание за квалитетот во целиот организационен процес. Целосниот менаџмент на квалитетот беше нашироко употребуван во производството, образованието, телефонските центри, владата, и услугите во индустријата, како и во НАСАNASA и научните програми.
 
====Правичен менаџмент====
Анонимен корисник