Деловен план: Разлика помеѓу преработките

Додадени 2 бајти ,  пред 12 години
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Еден надворешен бизнис план треба да ги наведи сите легални влогови и финансиски одговорности кои што можат негативно да делуваат врз вложувачите. Во зависност од износот на паричните средства кои се покачени и слушателите на кои им е презентиран планот, неуспехот може да има сериозни легални последици.
 
===Ограничување на содржината и слушателите===
 
Необелоденетите спогодби (НДАс) со трета странка, нецелосните спогодби, конфликти на интерес, приватни влогови, и заштитата на ничии трговски тајни, може сериозно да ги ограничи слушателите на кои им е презентиран бизнис планот. Алтернативно, тие може да побараат од секоја странка кога ќе го прими бизнис планот да потпиеше договор прифаќајќи специјални клаузули и услови.
Анонимен корисник