Разлика помеѓу преработките на „Битка кај Мечкин Камен“

нема опис на уредувањето
 
И покрај победата на Мечкин камен, Турците продолжуваат да го бомбардираат Крушево, а потоа во градот навлегол башибозлукот и редовната војска. Од мирното население загинаале 117 лица - меѓу нив 15 жени, 5 девојки и 6 деца. 150 девојки и жени се силувани. Изгореле на 159 куќи и 210 дуќани.
 
{{МРО}}