Разлика помеѓу преработките на „Список на Валиде султан“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: * 1324: Мал Хатун - сопруга на Осман I, мајка на Орхан I, со грчко потекло<ref name=Runciman>The...)
 
* 1421: [[Емине Хатун]]
* 1432: [[Хума Хатун]]
* 1481: [[Амина Ѓул Бахар]]
* 1512: [[Ајше Хатун]]
* 1520: [[Ајше Хајфа султан]]
* 1558: [[Хурем султан]]
* 1574: [[Нурбану султан]]
*1594: [[Сафив султан]]
*1603: [[хандан султан]]
*1617: [[Махфируз Хатик султан]]
*1623: [[Косем султан]]
*1648: [[Турхан Хатик]]
*1687: [[Салиха Диласхуб]]
*1691: [[Кадија Музез]]
*1695: [[Мах-Пара Уматулијах Рабија Ѓул-Нуш ]]
*1730: [[Салиха Сабакати]]
*1754: [[Шехшувар]]
*1757: [[Амина Михр-и Шах]]
*1774: [[Рабија Шарми]]
*1789: [[Михр-и Шах]]
*1807: [[Ајше Сенијепервер]]
*1808: [[Накш-и Дил Хасеки]]