Разлика помеѓу преработките на „Револуционерен лист“

==Дејност==
 
===Официјален орган на Организацијата ===
===Македонското прашање ===
 
==== Македонското прашање ====
 
Весникот разгледувал голем број на внатрешни и надворешни прашања кој биле поврзани со [[Македонска револуционерна организација|Македонската револуционерна организација]] како и со решавањето на [[Македонското прашање]]. Во [[1905]] година весникот истакнал дека:
{{Цитатник| ''Организацијата е самостојна и како секоја мала држава една од главните грижи и е да се заштити од сите внатрешни и надворешни влијанија и притисоци'' <ref name="HS" />}}
 
==== Однос кон врховистите ====
 
Весникот ги популаризирал целите и задачите на [[Македонска револуционерна организација|МРО]] во новонастаните услови, приотоа весникот ги критикувал и [[Врховизам|врховистите ]] и нивните погледи за решавање на [[Македонско прашање|Македонското прашање]], во својата статија од [[јуни]] [[1905]] година се истакнува: