Разлика помеѓу преработките на „Револуционерен лист“

Нема измена во големината ,  пред 10 години
Прв уредник е бугарскиот поет и македонски револуционер [[Пејо Јаворов]], а по внатрешните поделби во [[Македонска револуционерна организација|Организација]] тој се повлекува од оваа должност <ref><small>''[http://znam.bg/com/action/showArticle?encID=2&article=3323161481&sectionID=1&sq=%D0%B2%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE znam.bg]''</small></ref>, со што негов редактор станува [[Димо Хаџи Димов]] <ref><small>''[http://www.promacedonia.org/ag/ag_2_7.html Гиза, Антони. Балканските държави и македонския въпрос, Македонски научен институт ­ София, 2001].''</small></ref>
 
== Работа Дејност==
 
===Македонското прашање ===