Разлика помеѓу преработките на „Револуционерен лист“

== Работа ==
 
=== Однос кон Македонското прашање ===
 
Весникот разгледувал голем број на внатрешни и надворешни прашања кој биле поврзани со [[Македонска револуционерна организација|Македонската револуционерна организација]] како и со решавањето на [[Македонското прашање]]. Во [[1905]] година весникот истакнал дека: