Разлика помеѓу преработките на „Струмички конгрес од 1904“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''Струмички конгрес од 1904''' година е окружен конгрес на [[Струмички револуционерен ок...)
 
'''Струмички конгрес од 1904''' година е окружен конгрес на [[Струмички револуционерен округ|Струмичкиот револуционерен округ]] и еден многуте одржани по [[Илинденското востание]] на кој биле разгледувани голем број на прашања од кој најважно секако била идната дејност на самата [[Македонска револуционерна организација|Организација]].
 
== Работа ==
 
Во [[август]] [[1904]] година бил свикан конгрес во месноста [[Кулата]] на [[Огражден|Огражденските планини]] на кој присусутвувале делегати од [[Струмички револуционерен округ|Струмичкиот револуционерен округ]] под претседателсво на [[Ѓорче Петров]] <ref name="GT"><small>''Глигор Тодоровски, Реформите на големите сили во Македонија (1829-1909), Реформите на големите сили во Македонија по Илинденското востани, Скопје, 1984''</small></ref>.
 
== Извори ==
<references/>