Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Политика на Стариот Рим“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|-
| colspan="4" rowspan="1" style="text-align: center;"|
'''[[Римско кралствоКралство]]'''<br />[[753. п. н. е.|753 п. н. е.]] – [[510. п. н. е.|510 п. н. е.]]<br />
'''[[Римска републикаРепублика]]'''<br />[[510. п. н. е.|510 п. н. е.]] – [[27. п. н. е.|27 п. н. е.]]<br />
'''[[РимскоРимска царствоИмперија]]'''<br />[[27. п. н. е.|27 п. н. е.]] – [[476]]
{{col-begin|width=100%}}
|-
|-
|
[[Легат (титула)|Легат]]<br />[[Дукс (војсководачвојсководец)|Дукс]]<br />[[Официус]]<br />[[Префект]]<br />[[Викариј]]<br />[[Вигинтисексвири]]<br />[[Ликтор]]
|
[[Магистер милитум]]<br />[[Римски император (титула)|Император]]<br />[[Принцепс сенатус]]<br />[[Понтифекс максимус]]<br />[[Август (титула)|Август]]<br />[[Цезар (титула)|Цезар]]<br />[[Тетрарх]]