Разлика помеѓу преработките на „Солунски конгрес од 1903 година“

нема опис на уредувањето
{{МРО}}
''Солунски конгрес од 1903'' заседавал од 2 до [[4 јануари]] ([[Јулијански календар|стар стил]] - [[четврток]], [[петок]] и [[сабота]]), тој е познат и како '''Јануарски конгрес'''. На овој собир била донесена одлуката за кревање на [[Илинденското востание]] иако најголемиот дел од видните револуционерни дејци се изјасниле против кревање на востание.
 
== Свикување ==
 
== Работа ==