Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Начела и напатствија“

„принцип“ -> „начело“, види:ВП:СЧ (Википолитика)&oldid=1101097
(„принцип“ -> „начело“, види:ВП:СЧ (Википолитика)&oldid=1101097)
<noinclude>''(невидлива маргина од 1 ред)''</noinclude><br/>{{Navbox
|name = ПринципиНачела и напатствија
|state = {{{state|autocollapse}}}
|title = [[Википедија:ПринципиНачела и напатствија|Клучни принципиначела и напатствија на Википедија]]
|liststyle = line-height:1.4em;
 
|group1 = Преглед
|list1 = {{nowrap begin}}[[Википедија:ПринципиНачела и напатствија|ПринципиНачела и напатствија]]{{·w}} [[Википедија:Листа на принципиначела|Листа на принципиначела]]{{·w}} [[Википедија:Листа на напатствија|Листа на напатствија]]{{nowrap end}}
 
|group2 = Глобални принципиначела
|list2 = {{nowrap begin}}[[Википедија:Што не е Википедија|Што не е Википедија]]{{·w}} [[Википедија:Авторски права|Авторски права]]{{·w}} [[Википедија:Услови на употреба|Услови на употреба]]{{·w}} [[Википедија:Одрекување од одговорност|Одрекување од одговорност]]{{·w}} [[Википедија:Заштита на личните податоци|Заштита на личните податоци]]{{·w}} [[Википедија:Консензус|Консензус]]{{·w}} [[Википедија:Разрешување на спорови|Разрешување на спорови]]{{·w}} [[Википедија:Игнорирајте ги сите правила|Игнорирајте ги сите правила]]{{nowrap end}} {{·w}} [[Википедија:Правило за користење јазици|Правило за користење јазици]]
 
|group3 = ПринципиНачела за статии
|list3 = {{nowrap begin}}[[Википедија:Неутрална гледна точка|Неутрална гледна точка]]{{·w}} [[Википедија:Проверливост|Проверливост]]{{·w}} [[Википедија:Без оригинално истражување|Без оригинално истражување]]{{·w}} [[Википедија:Биографии на живи лица|Биографии на живи лица]]{{·w}} [[Википедија:Критериуми за бришење|Бришење]]{{·w}} [[Википедија:Заштита|Заштита]]{{nowrap end}}
 
|group4 = ПринципиНачела за однесување
|list4 = {{nowrap begin}}[[Википедија:Учтивост|Учтивост]]{{·w}} [[Википедија:Банирање|Банирање]]{{·w}} [[Википедија:Блокирање|Блокирање]]{{·w}} [[Википедија:Уредувачко војување|Уредувачко војување]]{{·w}} [[Википедија:Без лични напади|Без лични напади]]{{·w}} [[Википедија:Без правни закани|Без правни закани]]{{·w}} [[Википедија:Сопствеништво на статии|Сопствеништво на статии]]{{·w}} [[Википедија:Правило на тројно враќање|Правило на тројно враќање]] {{·w}} [[Википедија:Агитирање|Агитирање]] {{·w}} [[Википедија:Марионетство|Марионетство]] {{·w}} [[Википедија:Кориснички сметки|Именување на кориснички сметки]]{{nowrap end}}
 
 
|group8 = Напатствија за уредување
|list8 = {{nowrap begin}}[[Википедија:Бидете храбри во ажурирањето на страниците|Бидете храбри]]{{·w}} [[Википедија:Правете само врски што се поврзани со контекстот|Внатрешни врски]]{{·w}} [[Википедија:Надворешни врски|Надворешни врски]]{{·w}} [[Помош:Опис на промените|Опис на промените]]{{·w}}[[Википедија:ПринципНачело за уредување|ПринципНачело за уредување]]{{·w}}[[Википедија:Потпис|Потписи]]{{·w}} [[Википедија:Напатствија за страници за разговор|Напатствија за страници за разговор]]{{·w}} [[Википедија:Корисничка страница|Корисничка страница]]{{nowrap end}}
|group9 = Конвенции за стил