Разлика помеѓу преработките на „Инвестициска банка“

нема опис на уредувањето
=Инвестиционо банкарство=
 
=Инвестиционо банкарство=
 
Инвестиционите банки им помагаат на компаниите,владите и нивните агенции,да профитираат преку издавање,купување и продавање на хартии од вредност на примарниот пазар на капитал.Исто така овие банки им помагаат на корпорациите,преку советување за преструктуирање,аквизиција и др.
Инвестиционите банки се разликуваат од брокерските куќи кои се занимаваат со купопродажва на акции и обврзници.Меѓутоа некои компании дејствуваат истовремено и како брокери и како инвестициони банки.Во тие компании спаѓаат најпознатите светски финансиски институции.
 
==Главни активности и организациони единици==
 
Основна функција на инвестиционите банки е купопродажба финансиски производи за своите клиенти но и за свое име и сметка.
18

уредувања