Разлика помеѓу преработките на „Фразеологија на македонскиот јазик“

нема опис на уредувањето
{{Македонски јазик}}
 
'''Фразеологијата[[Фразеологија]]та во [[македонскиот јазик]]''' е дел од [[Лексикологија на македонскиот јазик|лексикологијата]] што ги проучува зборовните состави како јазични едници. Зборовните групи кои во јазикот се користат како една целина се нарекуваат [[Фразеологизам|фразеологизми]], кои имаат посебни лингвистички карактеристики и вредности.
 
== Карактеристики ==