Разлика помеѓу преработките на „Правилник за четите на ТМОРО“

=== IV глава ===
 
{{ЦитатЦитатник|''член 19. Четат е потчинета на месното раководно тело, ги исполнува неговите наредби, а за своите намери бара дозвола од него и го известува за стореното, член 25. Четата не смее да го напушти својот реон без дозвола на ЦК.''}}
 
=== V глава ===