Разлика помеѓу преработките на „Правилник за четите на ТМОРО“

=== III глава ===
 
{{ЦитатЦитатник|''член 16. мерки од покрупен карактер, кои можае да ја завлечат организацијата предвремено во борба, се сметаат за престапни и предавнички. Виновниците се гонат и казнуваат како престапници и народни душмани.''}}
 
=== IV глава ===