Разлика помеѓу преработките на „Правилник за четите на ТМОРО“

=== I глава ===
 
{{Цитатник|''Во секој револуционерен реон се утврдува по една чета, која е неразделен дел на Организацијата. Таа се движи тајно во реонот по потреби на делото и по распоред на Месниот комитет'' <ref name="pbmok">{{цитирана книга|title=Правилник за четите на Тайната Македоско - Одринска революционна организация, ам. ф. Фо, мф 329, 195/2157, No. 207}}</ref>}}
 
=== II глава ===