Разлика помеѓу преработките на „Српско-бугарска војна“

* Живојин Мишиќ,''Моето лично спомени'', Белград, 1985.
* ''Историја на Српско-бугарската војна'' - 1885 г., Софија, 1971
* Симеон Радев, ''Градба на модерна Бугарија'', Софија 1990
 
[[Категорија:Војни на Бугарија]]
29

уредувања