Разлика помеѓу преработките на „Српско-бугарска војна“

* Владан Ѓорѓевиќ,''Историја на српско-бугарската војна во 1885 година'', Белград 1908.
* Живојин Мишиќ,''Моето лично спомени'', Белград, 1985.
* ''Историја на Српско-бугарската војна'' - 1885 г., Софија, 1971
 
[[Категорија:Војни на Бугарија]]
29

уредувања