Разлика помеѓу преработките на „Централен комитет на МРО“

нема опис на уредувањето
* ''секретар''
* ''касиер''
* ''двајцатројца членови - советници''
* ''задграничните преставници'' <ref><small>''По [[Солунски конгрес од 1896 година|Солунскиот конгрес]] е донесена одлуката за формирање на задграничното преставништво, нивна задача е да ја преставуваат организацијата пред светот. Треба да се истакне дека по [[Солунска афера|Солунската афера]] задграничните преставници ги презеле надлежностите на ЦК''</small></ref>
== Права и должности на Централниот комитет ==