Разлика помеѓу преработките на „Катерина Арагонска“

 
== Сопруга и вдовица на Артур ==
[[File:Michel Sittow 002.jpg|thumb|left|]]
 
Двојката за прв пат се сретнала на [[4 ноември]] во [[Догмерсфилд]], [[Хамшир]]. Не се знае многу за нивните први впечатоци, но Артур му напишал на родителите на Кетрин дека ќе биде ,,''вистински и добар сопруг''” и кажал на своите родители дека е неизмерно среќен што го ,,''допрел лицето на својата прекрасна сопруга''”. Тие бргу сфатиле дека не можат да зборуваат меѓусебе бидејќи научиле различен изговор на латинскиот јазик. По десет дена, на [[14 ноември]] [[1501]] година, тие се венчале во катедралата Св. Павле.