Разлика помеѓу преработките на „Катерина Арагонска“

с
 
== Детство ==
[[File:Catherine of Aragon as Mary Magdalene. jpg|thumb|лево|Кетрин од Арагон претставена како Марија Магдалена од [[Мајкал Ситов]]]]
 
Кетрин се родила на [[16 декември]] [[1485]]год. во [[Алкала де Хенарес]], [[Мадрид]]. Таа била најмладото дете на [[Фердинанд II од Арагон]] и кралицата [[Изабела I од Кастилија]] кое го преживеало детството. Кетрин била ситна во нејзината градба, со златно-костенлива коса, големи сини очи, тркалезно лице и блед тен. Денес постојат многубројни портрети кои ја прикажуваат Кетрин во нејзиното детство и тинејџерските години. Таа е потомок, од страна на мајка си, од Англиското кралство бидејќи нејзината прабаба [[Кетрин од Ланчестер]], од каде потекнува и нејзиното име, и нејзината пра прабаба Филипа од Ланчестер биле ќерки на [[Џон од Гент]] и внуки на [[Едвард III од Англија]]. Всушност, следејќи ја оваа лоза, Кетрин му била трета братучетка на својот свекор, [[Хенри VII]], и четврта братучетка на нејзината свекрва, [[Елизабета од Јорк]].