Сперматогенеза

Сперматогенеза е процесот на создавањето и созревањето на машките гамети - сперматозоиди. Тој се одвива во семените каналчиња на тестисите. Сперматозоидите се создаваат од клетките на герминативниот епител што ги обложува ѕидовите на каналчињата.

Нормална сперматогенеза, биопсија на тестисите.

Надворешни врскиУреди

ПоврзаноУреди