Предлошка:Автоматска таксокутија Сокололиките (Предлошка:Науч) се надред во состав на нерангираната група на грабливци (Raptores). Ги содржи редовите соколовидни (Falconiformes) и утковидни (Strigiformes).


Предлошка:Птици-никулец