Сингапур на Олимписките игри

Сингапур првпат настапил на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирале.

Сингапур на Олимписките игри

Знаме на Сингапур
МОК-код  SIN
НОК Олимписки комитет на Сингапур
SNOC-врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948 • 1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Други поврзани настапи
Малезија Малезија (1964)

На Зимските олимписки игри Сингапур нема учествувано.

Спортистите на Сингапур на Олимписките игри досега имаат освоено 2 медали.

Националниот олимписки комитет на Сингапур бил основан во 1947 година и бил признаен во 1947 година.

ЛОИ уреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 0 0 0 0
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 1 0 1
Токио Сингапур не учествувал
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
1980 Москва Сингапур не учествувал
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 1 0 1
Лондон
Вкупно 0 2 0 2