Сина Лагуна (коктел)

Сина Лагуна е коктел со сина боја Курасао измешан со вотка и лимонада. Обично се украсува со парче портокал или парче лимон. Сината лагуна обично се служи во чаша со висока топка.

Коктелот Сина Лагуна

Една варијација додава џус од лимета во мешавината. Друга варијација со цртичка од малини или гренадин е позната како „тингл на овошјето“, по австралиските бонбони со тоа име.

Види уште такаУреди

НаводиУреди