Синагога Хемдат Израел

Синагогата Хемдат Израел (турски:?) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Била изградена околу 1899 година .

Hemdat Israel Synagogue
Синагога Хемдат Израел
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога
Завршен1899