Синагога Малем

Синагогата Малем (турски:Maalem Sinagogu) е еврејски храм кој се наоѓа во Златниот Рог, Истанбул, Турција. Овој објект бил изграден во 1960 година.

Синагога Малем
Neve Şalom Sinagogu
Maalem sinagog2.jpg
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Осветен1961
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога