Синагога Бет Нисим

Синагогата Бет Нисим (турски:Bet Nisim Sinagogu) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Била изградена околу 1840 година .

Синагога Бет Нисим
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога
Завршен1840