Синагога Бет Израел


Синагогата Бет Израел (турски:?) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Овој објект бил изграден во 1920 година.

Синагога Бет Израел
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Осветен1920
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога