Синагога Бакирќој

Синагогата Бакирќој (турски:Bakırköy Sinagogu) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Била изградена околу 1880 година .

Синагога Бакирќој
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога
Завршен1880