Сиетл (англиски: Seattle) е град во американската држава Вашингтон. Овој град според статистиките во 2007 година, има 594 210 жители, што го прави најголем град во Вашингтон, и 24-ти град по број на жители во САД.

Сиетл, Вашингтон