Сан Стефано или Јешилќој (турски: Yeşilköy) — населба во Истанбул, некогашно село. Позната е по потпишувањето на Санстефанскиот договор со кој е создадена голема бугарска држава на територијата на денешна Бугарија и поголемиот дел од територија на Македонија (без полуостровот Халкидик и градот Солун).

Поглед на Мраморно Море од Сан Стефано