Сан Андреас (Grand Theft Auto)

Сан Андреас е фиктивна локација која се појавува во игрите Grand Theft Auto и повторно изграден во играта Grand Theft Auto: San Andreas.

Сан Андреас во оригиналната Grand theft Auto игра

уреди

За разлика од славната Grand Theft Auto: San Andreas, во оригиналната Grand theft Auto игра, Сан Андреас е град заснован на Сан Франциско.