Салон Хармонимакедонска телевизиска серија од 1998 година во режија на Тихомир Бачовски.

Салон Хармони
Напишана одБратислав Димитров
Режирана одТихомир Бачовски
УлогиБлагоја Чоревски
Ленче Делова
Ванчо Петрушевски
Јелена Жугиќ
Драган Спасов-Дац
Гоце Тодоровски
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди10
Производство
Продуцент(и)Слободан Гапиќ
Прикажување
Првична мрежаМакедонска телевизија
Првично прикажување1998

Улоги

уреди
Глумец Улога
Благоја Чоревски Богдан
Ленче Делова Љуба
Драган Спасов-Дац Здравко
Јелена Жугиќ Марија
Гоце Тодоровски Фиданчо
Ванчо Петрушевски Панојот
Илко Стефановски Менде
Сабина Ајрула-Тозија Грозда
Љупчо Тодоровски-Упа Бизнисменот
Магдалена Ризова-Черних Божица
Весна Петрушевска Мимоза
Петар Мирчевски Пепи
Горан Илиќ Гиле
Цветанка Чавлеска Цанејца
Благоја Спиркоски-Џумерко Цене
Ацо Јовановски Илија
Александар Микиќ Инспектор
Петре Арсовски Полицаец 1
Сашо Тасевски Полицаец 2
Бранко Ѓорчев Синиша
Бојан Чупчев Стаменчо