Раштани

појаснителна страница

Раштани е име кое го носат 3 села во Република Македонија. Од ист корен е и името на селото Раштак (Скопско), топонимот е словенски веројатно поврзан со глаголот „растење“ или „раст“.

Македонија Уреди

Албанија Уреди

  • Раштани — село во Албанија, недалеку од македонската граница