Добредојде! Nuvola apps kuickshow.png

Здраво, Neavanturist, и добредојде на Википедија! Благодариме за Вашите придонеси. Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, слободно обратете ми се мене, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде! -- MacedonianBoy  Oui? 12:13, 9 јануари 2009 (UTC)

ИзвориУреди

Ако сакаш да ставиш извори, тогаш саканиот текст стави го помеѓу овие кодови: <ref>Внеси текст на фуснота</ref> (Наместо „Внеси текст на фуснота“, пиши го изворот). Овие кодови заедно со референцата се става на крај од секцијата што треба да има референца. На крај од статијата направи посебна секција ==Референци== и под него пиши го ова: {{reflist}}. Пријатна работа и поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 23:42, 11 јануари 2009 (UTC)


Иницијатива 2009-година на астрономијатаУреди

Иницијатива
           Здраво, Neavanturist!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 14:34, 23 јануари 2009 (UTC)